Helyi közélet

2011.12.07. 13:26

Karate: egyiptomi csapatok is jönnek az Avas Kupára

Miskolc - December 10-én, szombaton kerül megrendezésre a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában az Avas Kupa Nemzetközi WKF Karate Verseny.

Miskolc - December 10-én, szombaton kerül megrendezésre a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában az Avas Kupa Nemzetközi WKF Karate Verseny."Csordás Józsefnek, a BAZ. Megyei Karate Szövetség elhunyt elnökének ötödik éve állít emléket a rendezvénysorozat a BAZ. Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület szervezésében." - tájékoztatott Vincze Angéla, a B.-A.-Z. Megyei Karate Szövetség elnöke. "A verseny - Miskolc kedvező fekvésének, és karatés társadalomban ismert nevének köszönhetően - egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemzetközi viszonylatban is. Az évek óta visszatérő szomszédos szlovák, román és ukrán klubokból érkező versenyzők biztosítják a verseny nemzetközi színvonalát, amit idén tovább színesít örmény, grúz és egyiptomi csapatok jelentkezése."

A kicsiktől a felnőttekig

Megtudtuk azt is, hogy természetesen a magyar egyesületek színe java is részt vesz a megmérettetésen, hiszen kitűnő lehetőség a tanítványoknak a külföldi versenyzőkkel megmérkőzni hazánkban. A versenyen egyéni kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámokban mérhetik össze tudásukat 8 éves kortól felnőttekig, utánpótlás és haladó fokozatú sportolók. A Zrínyi Ilona Gimnázium (Nagyváthy út) tornacsarnokába kilátogató sportkedvelő vendégeknek jó hangulatú, színvonalas mérkőzésekben lehet részük.

Hanshi Thiry Miskolcon

"A 10 órakor kezdődő megnyitót követően délelőtt a kata, délután a kumite versenyszámok adnak izgalmas programot. A verseny védnöke Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Sportszövetség általános alelnöke, de a verseny meghívott vendégei között találkozhatunk Daragó Lászlónéval, a BAZ. Megyei Testnevelési és Sportintézet igazgatójával, több országos karate szövetségi tisztségviselővel és Hanshi Julius Thiry-vel az International Hayashi-ha Shito-ryu Karate-do Federation elnökével." - tette hozzá Vincze Angéla. "A verseny vendégei között természetesen ott lesz Csordás József felesége, Andrea, valamint gyermekei, Ádám és Dávid."

A szervezők szeretettel várnak minden kedves sportrajongó, harcművészetek iránt érdeklődő vendéget az ingyenesen látogatható versenyre. További információk, fotók, érdekességek: www.karateprogramok.hu oldalon, valamint www.justiitase.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában