Helyi közélet

2011.12.27. 15:39

Karácsonyi díszkivilágítás Zemplén városaiban: Sokba nem kerül, de szép

Sárospatak, Sátoraljaújhely - A karácsonyi díszkivilágítás nem okoz jelentős költséget a zempléni városoknak.

Sárospatak, Sátoraljaújhely - A karácsonyi díszkivilágítás nem okoz jelentős költséget a zempléni városoknak.

A karácsonyi díszkivilágítás Zemplén városaiban is megszokott az adventi időszaktól egészen január elejéig.

Nem bővítenek

– Öt éve a helyi vállalkozók adakozásaiból tudtunk a legutóbb bővíteni a díszkivilágításon – mondta érdeklődésünkre Aros János, Sárospatak polgármestere.

– Azóta újabb forrásokat nem sikerült erre a célra előteremteni, így évek óta a megszokott díszekkel találkoznak a patakiak és a városba érkezők. A sérült, javításra szoruló díszeket a kommunális szervezet munkatársai reparálják évek óta. Hivatalosan advent első vasárnapjától üzemel a pataki díszkivilágítás, amely nem kerül egy fillérünkbe sem, ugyanis az ÉMÁSZ átvállalta ennek a költségeit.

Nem költenek sokat

– Évek óta nem költünk újabb díszekre – mondja Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere.

– A városellátó szervezet készíti az új díszeket, így minden évben tudunk valamilyen újdonsággal szolgálni. A karbantartás ebben az évben közel százezer forintba került, az ÉMÁSZ pedig kedvezményt ad az áramfogyasztásra. Természetesen nem csupán a sátoraljaújhelyieknek kedveskedünk a díszkivilágítással, a csatolt településrészekre is gondoltunk. Így Károlyfalva, Rudabányácska és Széphalom is kapott egy gazdagon feldíszített karácsonyfát. Az újhelyi fenyőfa idén az Erzsébet Kórházból került a főtérre.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában