Helyi közélet

2011.12.13. 11:46

Hétvégén miért nem javították meg a szolgáltatást?

Miskolc - Három nap után kezdték meg a Katowice utcai lakások fűtésrendszerének javítását.

Miskolc - Három nap után kezdték meg a Katowice utcai lakások fűtésrendszerének javítását.

Csaknem 40 család maradt fűtés és melegvíz nélkül a hétvégére Miskolcon, a Katowice utca 4-6. szám alatt. Pénteken ugyanis tűz ütött ki az egyik lakásban, emiatt a TIGÁZ lezárta a szolgáltatást. A lakók hiába próbáltak elérni bárkit is a hétvégén, nem sikerült nekik, így nem volt információjuk arról, hogy mikor kapcsolják vissza a gászolgáltatást. Aki nem tudott ismerősökhöz költözni, annak a 10-16 fokos lakásban kellett töltenie a hétvégét. Sok kisgyerekes család is erre kényszerült.

Hétfőn azonban elhárították a hibát, és estére visszakapcsolták a gázszolgáltatást. A FÉG Gázkészülék Szervíz ugyanis már reggel megkezdte a hibaelhárítást. Forrai János, a cég ügyvezetője elmondta: szombaton ellenőrizték a rendszert, a kisebb hibákat javították, de az úgynevezett pincei szakaszoló elzáró szerelvényt akkor nem lehetett. „Sok a menetes kötés, szinte mindent szét kellett szedni és újratömíteni. Nehézkes a munka” – magyarázta. Az sem könnyítette meg a hibaelhárítást, hogy a szerelvények le voltak blombálva, ezek feloldásához pedig a TIGÁZ szakemberei kellettek – sorolta.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a szerelést miért nem lehetett elkezdeni a tűzeset után, miért kellett megvárni a hétfőt? Forrai János ezzel a kérdésünkkel a TIGÁZ-hoz irányított minket. Ott Száraz Gábor szóvivő elmondta: a TIGÁZ szakemberei a hétvégén is a helyszínen voltak, és a lakásokban ellenőrizték a vezetékeket. Már, ahol éppen tudták, mert sok lakót nem találtak otthon. Azt is megtudtuk: a közösképviselőt sem tudták elérni, pedig ő meggyorsíthatta volna a munkát, hiszen neki tudnia kell a családok elérhetőségét. Hétfőn azonban sikerült minden lakásba bejutni, elhárítani a hibát, és estére visszakapcsolni a fűtést és a melegvízet - hangsúlyozta.

ÉM-NSZR


A miskolci Katowice utcai gázszünettel kapcsolatos legfrissebb információk - TIGÁZ Zrt. Központi kommunikáció.

Miskolc - Jó hír ez csaknem 40 családnak, akik egy pénteki tűzeset miatt egész hétvégén melegvíz és fűtés nélkül voltak.

Miskolc - Péntektől nincs fűtés és melegvíz 40 családnál Miskolcon. Egy tűzeset miatt ugyanis a Tigáz lezárta a szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában