Helyi közélet

2011.12.12. 17:27

"Este a legjobb együtt lenni"

Szirmabesenyő - Ünnepváró gondolatok: Hudák Lillától.

Szirmabesenyő - Ünnepváró gondolatok: Hudák Lillától. „Advent első vasárnapján több adventi koszorút is készítünk. Egyet a nővérem, Laura, egyet én, egyet pedig anya és apa közösen. Amit mi, gyerekek csinálunk, azt ajándékozzuk a nagyszüleinknek, egyet az egyik mamának, egyet a másiknak. Amit a szüleink készítenek, az marad nekünk, azon szoktuk meggyújtani a gyertyákat vasárnap esténként. Lehetne nappal is, de este a legjobb, sokkal meghittebb. Beszélgetünk, karácsonyi szokásokról szóló filmeket nézünk együtt, karácsonyi dalokat hallgatunk.

Lefekvés előtt átgondolom a napomat, és eltervezem a következőt, hogy bármi is történjék, próbáljak meg nagyon jó gyerek lenni. Általában sikerül is, hogy jobb legyek, mint egyébként. Például nagyon igyekszem, hogy ne beszéljek vissza, szépen szóljak a többiekhez.

Advent idején sokat töröm a fejem azon, hogy mivel ajándékozzam meg a barátaimat. Amikor beszélgetünk odafigyelek arra, hogy mi a vágyuk, mit is szeretnének kapni. Ennek alapján kigondolom, hogy milyen ajándékot készítsek nekik. Most is tudom, de még nem árulhatom el, hogy meglepetés legyen a számukra.

Amikor a gyertyákat meggyújtjuk, mindig gondolunk azokra is, akik már nincsenek velünk, mint a két papám. Idekívánjuk őket. Az egyik papám nélkül a mostani lesz a második karácsonyunk. A tavalyi volt az első, éppen ezért egy kicsit szomorú volt nélküle. Sokat szoktam töprengeni azon, hogy vajon ott hogy érzi magát, s igyekszem úgy viselkedni, hogy ő is örüljön.

Nagyon lehet várni a karácsonyt: eljön a két mamám is, így mind együtt vagyunk. Néha mi is elmegyünk hozzájuk, mert volt már, hogy azt mondták, a Jézuska hozzájuk is vitt nekünk ajándékot. Amúgy hatéves voltam, amikor megtudtam, pontosabban Laura rávezetett, hogy valójában nem a Jézuska hozza az ajándékokat, hanem a szüleinktől kapjuk. De nem okozott csalódást, mert nem is az ajándék a karácsony lényege.

El szoktunk menni a templomba is, ahol ilyenkor minden arról szól, hogy közeledik a karácsony, s közösen várjuk Jézus születését.”

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában