Helyi közélet

2011.12.08. 12:19

Élőholtak a Diósgyőri Várban

A Brad Pitt Budapesten forgatott filmjének alapul szolgáló, World War Z c. apokaliptikus regényben is szerepel megyénk egyik büszkesége, a Diósgyőri vár. Spoiler- és zombiveszély!

A Brad Pitt Budapesten forgatott filmjének alapul szolgáló, World War Z c. apokaliptikus regényben is szerepel megyénk egyik büszkesége, a Diósgyőri vár. Spoiler- és zombiveszély!Max Brooks World War Z c. regényéből milliós nagyságrendben adtak el világszerte, a Budapesten készülő, a hazai médiának folyamatosan hírekkel szolgáló hollywoodi szuperprodukció pedig jó eséllyel kasszasiker lesz. Az külön öröm számunkra, hogy magyar zombik csoszognak majd a filmben, de van egy másik, méghozzá miskolci vonatkozása is a sztorinak, ugyanis a könyvben az író említést tesz a Diósgyőri Várról. A történet szerint a várba menekülők egy baleset során berobbantják a vár falát, magukra szabadítva az élőhalott veszedelmet.

Sajnos arra csekély sansz van rá, hogy Angelina és Brad a mi várárkunban üssék fel a rendezői széket, de legalább azt már biztosan tudjuk, hogy az angolszász kultúrában is jól ismert helyszín a Diósgyőri Vár,  ennek ékes bizonyítéka Bob Carney, a brit legóbolond munkája, melyet mi is bemutattunk nemrégiben. Továbbá azt is tudni fogjuk, hogy ne gyújtsunk majd rá, ha lőszerraktárba menekülünk az élőhalottak elől, mikor majd eljön a zombi apokalipszis.

Íme a vonatkozó rész a könyvből:

"Magyarországon, a diósgyőri várban valaki talált néhány láda nátriumos robbanószert. Ne kérdezze, hogy pontosan mi volt az vagy hogy került oda, de valamiféle hadianyag volt, csakhogy senki nem tudta, hogy a nátriumnak nem a tűz, hanem a víz a katalizátora. Azt mondják, valaki dohányzott a fegyverraktárban, és véletlenül meggyújtott valamit. Szegény hülyék gondolhatták, hogy jól lelocsolják a ládákat, akkor biztos nem robbannak fel. A detonáció óriási lyukat ütött a falon, és a holtak pillanatokon belül elárasztották a várat. De ott legalább csak tudatlanok voltak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában