Helyi közélet

2011.12.30. 15:43

Egy barcikai diáklányt és tanárát is díjazták

Kazincbarcika - A díjnyertes pályamunkák a Magyarország Alaptörvénye című kötetben és vándorkiállításon is szerepelnek majd.

Kazincbarcika - A díjnyertes pályamunkák a Magyarország Alaptörvénye című kötetben és vándorkiállításon is szerepelnek majd.

A Parlamenttel ismerkedhettek a közelmúltban a „Hazánk múltja, jelene, jövője” címmel jeligésen meghirdetett rajzpályázat nyertesei. Az ország minden részéből meghívott harminc diákot, harminc kísérő családtagot és ugyanennyi pedagógust Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott köszöntötte.

A több mint hétezer pályaműből a zsűri által legjobbnak ítélt munkákat mutatták be a Parlamentben, ezek szerepelnek majd a Magyarország Alaptörvénye című kötetben. A zsűri elnöke egyenként értékelte a díjazott munkákat, dicsérő szavakkal méltatta az alkotókat, miközben Kerényi Imre átadta az okleveleket.

A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tizedik osztályos diákja, Barta Krisztina hatodik helyezést ért el az országos megmérettetésen. A gimnázium rajztanára, Bukodiné Sólyom Ilona pedig – a tíz elismerésre méltatott pedagógus egyikeként – jutalomban részesült. Az alkotásokat a Magyar Nemzeti Galériában, majd az ország nagy városaiban vándorkiállításokon tekinthetik meg az érdeklődők.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában