Helyi közélet

2011.11.28. 17:56

Tokaji egészségközpont: Hat hónap, tizenegyezer látogató

Tokaj - Ma még veszteséges a tokaji egészségközpont, de bíznak a forgalom további fellendülésében.

Tokaj - Ma még veszteséges a tokaji egészségközpont, de bíznak a forgalom további fellendülésében.

Hivatalosan csak a napokban adták át a tokaji Dombi Sámuel Kistérségi Egészségközpontot, de az intézmény már május elejétől működik. A tokaji kistérséget és néhány szabolcsi települést ellátó egészségközpont ma még veszteséges.

Havi 2,8 millió

– Fél év alatt tizenegyezren keresték fel az egészségközpontot, ami azt jelzi, erre a szolgáltatásra ebben a mikrorégióban is szükség van – mondta Májer János, Tokaj polgármestere. – Valóban, ma még veszteséges az intézmény, hiszen az állami támogatáson kívül havonta 2,8 millió forintba kerül a kistérségnek az egészségközpont üzemeltetése, de ez a szám a közeljövőben változhat. Ha a betegforgalom az eddigiekhez hasonló ütemben emelkedik, akkor nem elképzelhetetlen, hogy a jövő évben az intézmény önellátóvá válik és még az sem kizárt, hogy csekély nyereséget termel. Természetesen nem az a cél, hogy egy profitot termelő vállalkozást üzemeltessünk, hanem az, hogy a kistérségben élők egészségét megőrizzük. Hatalmas eredményt értünk el az egészségközpont létrehozásával, hiszen több mint fél éve már nem kell órákat utazni és hetekre előre előjegyzési időpontot kérni a szakrendelésre szorulóknak. Azzal is büszkélkedhetünk, hogy a központban lévő 24 szakma mindegyikére sikerült szakorvost és szakápolókat szerezni, ami garantálja, hogy az intézményhez fordulók a lehető legjobb kezelésben részesüljenek.

Májer János elmondta, további terveik is vannak az egészségőrzés területén. A jövőben szeretnének az egészségközpont szomszédságában lévő területen egy rehabilitációs központot is kialakítani.

ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában