Helyi közélet

2011.11.24. 13:49

Kollégánk fergeteges hangulatú, jó meccsre számít

Miskolc - A miskolci újságírót, Sike Gábort élete első meccsére még a bátyja vitte ki a diósgyőri stadionba. 1976 ősze volt, a találkozót a Diósgyőr nyerte 3-2-re. A Ferencváros volt az ellenfél.

Miskolc - A miskolci újságírót, Sike Gábort élete első meccsére még a bátyja vitte ki a diósgyőri stadionba. 1976 ősze volt, a találkozót a Diósgyőr nyerte 3-2-re. A Ferencváros volt az ellenfél.

"Egy évvel később, 1977-ben ugyancsak ott voltam a stadionban a Diósgyőr - Fradin. Ez volt az a meccs, amikor Oláh Feri ollózva lőtt gólt az FTC-nek." - elevenítette fel emlékeit Sike Gábor. "Majd játszottunk még néhányszor a Fradival, de 1997-ben már, mint sportriporter voltam ott az Andrássy úton azon a bizonyos 2-1-es diósgyőri sikert hozó Magyar kupa meccsen."

Az újságíró kolléga felvetésünkre, hogy azóta is sokszor vitát gerjeszt az, hogy mennyien is voltak azon az emlékezetes 14 évvel ezelőtti Diósgyőr - Fradin, a következőket válaszolta:

Nem az a fontos

"Tartom magam ahhoz, hogy húszezer néző felett!" - jelentette ki. "Hosszú idő után jött Miskolcra a Fradi, alakuló, formálódó, szerethető volt az a bizonyos Tornyi Barnabás trenírozta gárda és ne felejtsük el, hogy még a régi napos oldal lelátói voltak, és mindenütt lapjával álltak a szurkolók." - sorolta Sike Gábor. "Egyébként amikor éppen Diósgyőrben lett 1992-ben hosszú idő után bajnok az FTC ugyancsak húszezer feletti nézőszámot produkáltak a szurkolók! Tisztán emlékszem rá, hogy közel 8000 jegyet küldött a DFC az Üllői útra, ami a stadionban, olyan egyharmadnyinak felelt meg. Azaz... Egyébként a korabeli sajtó is 20 ezer körüli számokkal tudósított a találkozóról. De nem is ez a fontos, hanem az a tény, hogy néhány jó meccs, egy jó edző, és szerethető együttes azonnal tűzbe hozza a sok rosszat megélt DVTK szurkolókat. Nem is értem, hogy miért mondják manapság azt sokan, hogy divat Diósgyőrben meccsre járni... Divat? Ugyan! Akik ezt állítják nem értik a DVTK-t, a miskolciakat. Elég arra gondolnunk, hogy a tavaly 100 éves Diósgyőr kiesett az első osztályból, majd idén vissza kerültünk és lám, elég egy apró szikra."

A miskolci sportújságíró szerint fergeteges hangulatú, jó meccset láthatnak majd a drukkerek és a végén DVTK sikert.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában