Helyi közélet

2011.10.10. 15:32

Szakértői telefon: Kérdezzenek a stroke-ról!

Miskolc - A stroke (ejtsd sztrók) agyi érkatasztrófa , amelyet a köznyelven szokás gutaütésnek és szélütés is nevezni. Mára a stroke népbetegséggé vált: évente több mint 50 ezer új beteg kórházi kezelésével kell számolnunk.

Miskolc - A stroke (ejtsd sztrók) agyi érkatasztrófa , amelyet a köznyelven szokás gutaütésnek és szélütés is nevezni. Mára a stroke népbetegséggé vált: évente több mint 50 ezer új beteg kórházi kezelésével kell számolnunk. De vajon megelőzhető-e a stroke? Kik a leginkább veszélyeztetettek? Mi alapján következtethetünk arra, hogy a személyt, aki a környezetünkben rosszul lett, szélütés ért? Mi a teendőnk? Milyen eredményt remélhetünk a kezelésektől? Mi tehetnek a hozzátartozók a javulás érdekében? Mit jelent, hogy elsődleges, s mit, hogy másodlagos stroke?

Olvasóink stroke-kal kapcsolatos minden, a 46/501-261-es telefonszámon feltett kérdésére válaszol október 13-án (csütörtökön) délelőtt szerkesztőségünkben 10 és 11 óra között dr. Valikovics Attila, a Megyei Kórház Ideggyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

Kérdéseiket olvasóink előzetesen is feltehetik a [email protected] címen.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában