Helyi közélet

2011.10.10. 17:10

Megújult a pálházi rendszer

Pálháza - Megújították a pálházi vízelvezető rendszert. Az elavult rendszer és a tavalyi esőzések során bekövetkezett áradások adták az okot a belterületi vízrendezés lefolytatására – közölte a beruházás záró rendezvényén Moravszki Zsolt polgármester.

Pálháza - Megújították a pálházi vízelvezető rendszert. Az elavult rendszer és a tavalyi esőzések során bekövetkezett áradások adták az okot a belterületi vízrendezés lefolytatására – közölte a beruházás záró rendezvényén Moravszki Zsolt polgármester. A rendszer elsősorban a város központi területeit védi majd a nagy mennyiségű csapadék okozta esetleges veszélyektől, de levezeti majd a Füzér felől érkező vizet is.

A beruházás során a Bisó-patak árkának karbantartásán túl megépült még 7000 méter burkolt árok is. Az érintett területen 285 ingatlanban élő mintegy 800 lakó csapadékvíz elleni védelme oldódott meg. A beruházás csaknem ötvenötmillió forintból valósult meg, aminek kilencven százaléka, vagyis közel ötvenmillió forint pályázati támogatás volt.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában