Helyi közélet

2011.10.03. 15:23

Hagyományápolás Révleányváron

Révleányvár - A hagyományőrzés keretében népi mesterségekkel, ezen belül a kosárfonás művészetével, fortélyaival ismerkedtek a révleányvári óvodás és iskolás gyerekek - tudtuk meg Oláhné Terjék Erzsébettől, az intézmény vezetőjétől.

Révleányvár - A hagyományőrzés keretében népi mesterségekkel, ezen belül a kosárfonás művészetével, fortélyaival ismerkedtek a révleányvári óvodás és iskolás gyerekek - tudtuk meg Oláhné Terjék Erzsébettől, az intézmény vezetőjétől. A közös foglalkozás egy helyi bácsi segítségével zajlott, aki készségesen avatta be a gyerekeket a kosárfonás „mesterség” titkaiba. A gyerekek nagyon kíváncsiak és lelkesek voltak. Révleányváron immár évről-évre rendszeresen és mélyrehatóan ápolják a hagyományokat a helyi óvodások, iskolások és pedagógusaik.  Ehhez nyújt segítséget a közelmúltban kidolgozott intézményi múzeumpedagógiai program.

-PA-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában