Helyi közélet

2011.10.10. 18:01

Diósgyőri végállomás: végállomás

Miskolc - A Zöld Nyíl villamos projekt munkálatai kapcsán hétfőn megkezdődött a diósgyőri végállomás bontása.

Miskolc - A Zöld Nyíl villamos projekt munkálatai kapcsán hétfőn megkezdődött a diósgyőri végállomás bontása.Kora délelőtt azonban még nem éppen a leglátványosabb fázisában jártak a munkafolyamatok, mindössze az egykori állomásépület belsejét ürítették ki. Leszerelték a csapokat, egy ajtót és minden olyan tárgyat, amelyet az MVK Zrt. más épületében esetleg hasznos lehet.

Ottjártunkkor még nem nyúltak az üvegtetőhöz és a fémvázhoz sem, így természetesen a jellegzetes téglaépület is állt. Információink szerint ez volt a helyzet hétfőn nem sokkal dél után is, azonban a következő napokban felgyorsulhatnak a történések, s az épület hamarosan már csak emlék lesz, mint például a Szikra mozi, vagy az egykori Cementipari Gépjavító.


Kapcsolódó cikkek:

Emlékszem, mikor az általam megtervezett első épületek kinőttek a földből. Először kicsik, majd egyre nagyobbak. Szinte megijedtem, jesszusom, ezek megépítik, amit lerajzoltam. Aztán ezek az épületek kezdtek nőni, növekedni, olyanok is lettek, mint gondoltam, meg egy kicsit, vagy nagyon mások is. – írja olvasónk.

Miskolc, Diósgyőr - A Zöld Nyíl projekt keretein belül a múlt héten kezdték el bontani a diósgyőri villamos-végállomás tetőszerkezetét, míg magát az állomásépületet ősz végéig láthatjuk, ugyanis a jellegzetes épületet is teljes egészében lebontják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában