Helyi közélet

2011.10.06. 10:56

Behatoltak a MESZK borsodi adatbázisába

Miskolc - A nyilvántartás elleni támadás a tisztújítás sikerességét is veszélyeztetheti.

Miskolc - A nyilvántartás elleni támadás a tisztújítás sikerességét is veszélyeztetheti.Eddig ismeretlen személy vagy személyek hatoltak be a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) B.-A.-Z.-Megyei Területi Szervezetének számítógépeibe, és többek között „összekuszálták” azt az adatbázist, amely a kamarai tagok nyilvántartására szolgál.

Mint Dzrurej Ildikó, a kamara megyei elnöke elmondta, az önkéntes tagság időszakában 3000-3600 állandó tagja volt a MESZK-nek megyénkben, de amióta a törvény úgy rendelkezik, hogy aki az egészségügyben dolgozik, annak kamarai tagnak kell lennie, több ezren léptek be a kamarába. Jelenleg közelítőleg 6500 személy adatainak kellene szerepelni az adatbázisukban, ezzel szemben ez az adat hektikusan változik, tegnap 12000 körüli tagot tartott nyilván a rendszer. Hogy valaki belenyúlkált – és talán a mai napig belenyúlkál - a nyilvántartásba, az éppen ebből látszik; van olyan személy, aki kétszer, háromszor is szerepel a nyilvántartásban, más-más adatokkal. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

ÉM-SZP


Miskolc – Kémprogramokat, trójaiakat talált a szakértő a kamara számítógépén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában