Helyi közélet

2011.09.13. 13:12

Nézőpont: Csak egyenruha legyen

<em>Minden tiszteletem a közterület-felügyelőké, mert – bár ez külső szemlélő számára nem mindig nyilvánvaló –, kemény munka az övék. A város rendjét kell betartatniuk, azokat az együttélési szabályokat, amelyek megsértése minimum bosszúságot okoz másoknak. Néha ehhez fel kell vállalniuk a konfrontációt is, mert hát nem mindenki fogadja kellő higgadtsággal, ha vele szembe intézkednek.</em> <strong>Szendrei Péter jegyzete.</strong>

Minden tiszteletem a közterület-felügyelőké, mert – bár ez külső szemlélő számára nem mindig nyilvánvaló –, kemény munka az övék. A város rendjét kell betartatniuk, azokat az együttélési szabályokat, amelyek megsértése minimum bosszúságot okoz másoknak. Néha ehhez fel kell vállalniuk a konfrontációt is, mert hát nem mindenki fogadja kellő higgadtsággal, ha vele szembe intézkednek. Szendrei Péter jegyzete.

Az Avason rendet kell csinálni. Hogy ennek meg kell történnie, arra a választások előtt maga a Belügyminisztérium – ma már – politikai államtitkára vállalt garanciát – igaz, ő azt mondta, hogy az avasi rendőrőrs állományának létszámbővítésében fog közreműködni.

A városőrség drága volt, évi 180 millió forintba került, és az sem egyértelmű, milyen hatásfokkal dolgozott, hisz a városi biztonsági őröknek intézkedési joguk nemigen volt. A város így szerződést bontott, a megspórolt évi 180 millió töredékéből pedig tíz közterület-felügyelőt állított munkába, így mindig lesz valaki az Avason, aki a szemetelőkre, kutyagumit hátrahagyó állattartókra, közterületen italozókra odaügyel.

Hogy ez elég lesz-e vagy valakinek be kell vasalnia a belügy államtitkárának rendőrőrs-bővítésre tett ígéretét, hamarosan megtudjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában