Helyi közélet

2011.09.05. 15:39

Nemzedékek Találkozója Szikszón

Szikszó - Szikszó lesz a házigazdája 2011. szeptember 10-én a 2011-es Nemzedékek Találkozójának.

Szikszó - Szikszó lesz a házigazdája 2011. szeptember 10-én a 2011-es Nemzedékek Találkozójának.A szikszói sportcentrumban rendezendő találkozón 45 nyugdíjas csoport mutatja be produkcióját.

Teszárovics Miklós, a szervező Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége elnöke arról beszélt: hagyomány már, hogy minden évben a megye egyik városa ad otthont a nyugdíjas klubok találkozójának, a Nemzedékek Találkozójának. Tavaly Tiszaújvárosban vendégeskedtek, 2011-ben pedig Szikszó Önkormányzata és a szikszói Őszirózsák Nyugdíjas Klub vállalta magára a házigazda szerepét.  Nagy izgalommal készülnek a tagszervezetek a bemutatkozóra, hiszen az egész napos rendezvényen lehetősége van a kluboknak arra, hogy bemutassák értékeiket, és arra is, hogy ismerkedjenek egymás életével, tevékenységével.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere  arról beszélt: nagy öröm Szikszó számára , hogy egy napra vendégül láthatják a megye nyugdíjasait. Szikszó Önkormányzata különösen jó kapcsolatot ápol, a szikszói Őszirózsák Nyugdíjas Klubbal, hiszen a szervezet  tagjai aktívan részt vesznek a város életében, fellépői a városi rendezvényeknek, de Szikszó kulturális delegáltjai is a város megyei, országos bemutatkozásain.

Füzesséri József hozzátette: nemcsak kulturális téren támogatja Szikszó Önkormányzata az időseket, hanem a lehetőségeikhez képest igyekszik hozzájárulni az idősek életének javításához. Ezek közül is kiemelkedő például az egyszeri, karácsonyi támogatás. De az egész megyében élő nyugdíjasok sportolási lehetőségét szolgálja például az, hogy keddenként szinte jelképes összegért, 300 forintért használhatják a nyugdíjasok a szikszói uszodát.

A Nemzedékek Találkozója 2011. Szikszó programja délelőtt 10 órakor majorette  felvonulással veszi kezdetét, majd Dargai Béla énekli el Bánk bán: Hazám, Hazám című dalát. A találkozót  Teszárovics Miklós  elnök nyitja meg , majd Füzesséri József polgármester mond ünnepi köszöntőt. Ezután a szikszóiak lépnek színpadra: óvodások, általános és középiskolások, valamint a helyi Őszirózsák Nyugdíjas Klub műsora szórakoztatja a résztvevőket. Délelőtt és délután pedig 45 nyugdíjas szervezet kulturális programja lesz látható. A nap zárasaként a résztvevők emléklapot kapnak, majd a 2012-es Nemzedékek Találkozója házigazdája, Szerencs Önkormányzata képviselői veszik át a jelképesen staféta botot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában