Helyi közélet

2011.09.20. 18:24

Miskolc közelmúltja kötetbe zárva

Miskolc - A Célváros – Egyszer volt, hol nem volt… Acélváros? Ez a címe annak a rendhagyó várostörténeti kötetnek, melyet a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatnak be szeptember 22-én délután fél 6-kor a Művészetek Házában.

Miskolc - A Célváros – Egyszer volt, hol nem volt… Acélváros? Ez a címe annak a rendhagyó várostörténeti kötetnek, melyet a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatnak be szeptember 22-én délután fél 6-kor a Művészetek Házában. A könyv az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület kiadványa. Az egyesület tagjai több mint öt éve működnek öntevékeny csoportként Miskolc és térsége kulturális életében, azzal a céllal, hogy az itt élők minél szélesebb körben vehessenek részt színvonalas művészeti, kulturális és tudományos rendezvényeken, kiállításokon, koncerteken. Az első nagyobb kutatásuk alkalmával, mely Miskolc 50’-es, 60’-as, 70’-es éveinek mindennapjait kívánta feltárni, olyan gazdag kép és szöveges anyag készült, hogy a projektzáró kiállításon és kiadványokban nem tudták mind bemutatni. Így kerültek egy kötetbe a város közelmúltját idéző fotók és interjúk, tudtuk meg Darázs Richárdtól, az egyesület elnökétől.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában