Helyi közélet

2011.09.16. 11:21

Gázrobbanás Miskolcon - Mit szól a balesethez?

Miskolc - A belvárosi gázrobbanás többeket is a helyszínen ért: volt, aki a boltból igyekezett haza, és volt olyan is, aki éppen dolgozott a detonáció idején.

Miskolc - A belvárosi gázrobbanás többeket is a helyszínen ért: volt, aki a boltból igyekezett haza, és volt olyan is, aki éppen dolgozott a detonáció idején. „A Városház téren dolgozom, onnan telepítettek ki minket. Nem hallottuk a robbanást, ment tovább a munka. Azt viszont hallottuk, hogy egyre nagyobb a szirénázás, majd kinéztem és láttam, hogy ég a gáz. Füstszagot nem éreztük, viszont a gázszag erős volt. Egyébként olyan 20 perc után küldtek ki minket”, mondta Molnár Mariann.

Kolléganője, Geba Eszter szerint sem volt robbanás, „csak egy erőteljesebb szusszanó hangot lehetett hallani, valószínűleg ekkor gyulladt meg a gáz”, tette hozzá.

Szövördi Ferencné éppen a boltból jött:„Egy durranást hallottam, és láttam a lángot, amire gyorsan bementem az egyik boltba. Nagyon megijedtem, reszkettem. Nem volt sok járókelő, a lángok a magasba csaptak, amire viszont sokan összesereglettek. Tizenöt év éve lakom a belvárosba, a 20 évvel ezelőtti gázrobbanásra nem emlékszem.

„Éppen az egyik üzletben voltam, amikor emberek szaladtak be, hogy vizet, poroltót kérjenek Azt kiabálták, hogy valaki megsérült. Robbanás nem hallottam, csak olyan sivító hangot, gondolom, akkor gyulladt meg a gáz”, mondta Turcsányi Józsefné.

„A belvárosban lakom, engem nem telepítettek ki, erre sétáltam. Nem érint a robbanás, de nagyon sajnálom, ami történt”, mondta Kuzma Imre.

Azért jöttem a belvárosba, mert az öcsém a Fráter gimibe jár és nem tudtam, hogy mi van vele. A hírekből tudtam meg, hogy mi történt. Nagyon megijedtem, aggódtam a testvéremért”, válaszolta Mertán Éva.

ÉM


Mostanában divat a rendőröket, tűzoltókat, katonákat azért köpködni, mert a nemzetgazdaság és a nyugdíjkassza stabilitását veszélyeztető módon van pofájuk negyven évesen nyugdíjba menni. Szendrei Péter jegyzete.

Miskolc – Két ember életveszélyesen megsérült, amikor lángok csaptak fel egy munkagödörből Miskolc belvárosában.

Miskolc – A katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a rendőrség, a mentők és a közterület-felügyelet bebizonyította, hogy összehangolt munkával képes a krízishelyzeteket kezelni – mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a gázszivárgás megszüntetését követő sajtótájékoztatón, ahová a megyei kórházból érkezett.

Miskolc – Három órán át égett a sérült vezetékszakaszból ömlő gáz.

Miskolc – A Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság mindhárom egysége kinn volt a Városház téren, egy-egy fecskendővel dolgoztak, a vízutánpótlásról a saját tartálykocsijukon kívül a kazincbarcikai tűzoltóktól kapott vízszállító is gondoskodott – tudtuk meg Bódi Zoltántól, a tűzoltóság szóvivőjétől. A vízszállítókra azért volt szükség, mert a belvárosban annak ellenére ingadozó volt a víznyomás, hogy a tűzoltók két gerincvezetékre is rácsatlakoztak.

Miskolc – Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. sajtósa arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta csütörtökön délelőtti balesetet, aminek pontos okát egy későbbi, alapos vizsgálatnak kell majd feltárnia. A Tigáz és alvállalkozójának egy-egy munkatársa előre ütemezett rekonstrukciós munkálatokat hajtott végre a munkagödörben, amikor a szivárgó gáz eddig ismeretlen okból belobbant.

Miskolc – Gázrobbanás történt Miskolcon a Városház téren csütörtökön délelőtt. Helyszíni tudósításunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában