Helyi közélet

2011.09.30. 07:27

Elhúzódó vasútfejlesztések

Borsod-Abaúj-Zemplén - Biztos, hogy 2020-ig nem várható nagyobb vasúti pályafelújítás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Biztos, hogy 2020-ig nem várható nagyobb vasúti pályafelújítás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az évtized végéig a megye vasúti hálózatában „csak korlátozott lehetőség mutatkozik a szinten tartásár, illetve kisebb felújítások végzésére” – olvasható a megye tömegközlekedési helyzetéről készült beszámolóban. A mellékvonali karbantartási források átcsoportosítása a fővonalakra teszi lehetővé a szerénynek nevezhető műszaki színvonalemelést.

Várhatóan csak 2022-ben kezdődhet meg az a nagyszabású közlekedési infrasrukturális beruházás, amelynek keretében a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen fővonalat építik át. A fejlesztés célja többek között a vasúti pályát beilleszteni a nemzetközi vasúti áramlatba és biztosítani a korszerű személyszállító vonatok óránkénti 160 kilométeres menetsebességét.

A fejlesztés tervezési folyamata már idén ősszel befejeződhet. Ennek keretében a szakemberek a napokban Tokajban egyeztettek a város vezetésével, hiszen a terv része egy Új vasúti híd megépítése a Tisza fölött. A létesítmény zömmel uniós forrásból valósulna meg.

ÉM-SZB

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában