Helyi közélet

2011.09.13. 14:59

Ahol a kismamák szívesen szülnek

Miskolc - Szép épület, korszerű kórtermek és humánus bánásmód. Ez kellett „Az év szülészete 2011” címhez.

Miskolc - Szép épület, korszerű kórtermek és humánus bánásmód. Ez kellett „Az év szülészete 2011” címhez.

A Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának ítélte oda „Az év szülészete 2011” címet az egyik országos gyermek-egészségügyi portál, olvashatjuk a Miskolci Naplóban. A szavazás három kategóriában folyt, mondta el az Észak-Magyarországnak dr. Hardonyi András, a Semmelweis kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa. Az olvasók voksolhattak, hogy az ország 64 szülészeti osztálya közül hol a legelégedettebbek a szülőszobai ellátással, a gyermekágyi és újszülöttellátással, valamint a felszereltséggel és a környezettel. A MISEK szülészete két elismerést is elnyert: az év szülészete és a legjobb felszereltség és környezet kategória díját.

Komfortos kórtermek

Az osztályvezető főorvos szerint ez részben annak köszönhető, hogy másfél évvel ezelőtt gyönyörűen felújították a szülészet épületét, így most komfortos kórtermek, korszerűen felszerelt, egyágyas szülőszobák és otthonhoz környezet várja a kismamákat. A sikerhez valószínűleg hozzájárul az úgynevezett „nyitott osztály” program is. Ez azt jelenti, hogy havonta egy alkalommal látogatást tehetnek a szülészeten a kismamák, akik elméleti beszélgetésen, majd osztálylátogatáson vehetnek részt. Dr. Hardonyi András hangsúlyozta: az elismerés természetesen az osztály minden dolgozójának szól, hiszen a kismamák akkor elégedettek, ha humánus bánásmód és szeretet veszi őket körül.

– A díj elnyerése egyben irányadás is, ami igazolja munkánkat és megmutatja, hogy dolgozzunk tovább – fogalmazott az osztályvezető, hozzátéve: köszöni mindazoknak, akik voksukat a Semmelweis kórház szülészetére adták.

ÉM


Miskolc - A kismama a szülőágyon mondta ki a boldogító igent, majd megszülte kisfiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában