Helyi közélet

2011.08.26. 11:17

Zárolás Miskolcon: Elbocsátás nem lesz, spórolás igen

Miskolc - Szűkösen, de megoldjuk – mondta az Észak-Magyarországnak Tóthné Csorba Mária, az Avastetői és a Széchenyi Általános Iskola igazgatója. Két intézményénél összesen 14 millió forintot zároltak.

Miskolc - Szűkösen, de megoldjuk – mondta az Észak-Magyarországnak Tóthné Csorba Mária, az Avastetői és a Széchenyi Általános Iskola igazgatója. Két intézményénél összesen 14 millió forintot zároltak. Javaslatában a megtakarítások és a számlák kifizetésének – már amelyiknél lehetséges – decemberig való felfüggesztése szerepel. Elbocsátás nem lesz – ezt azonnal leszögezte –, minden dolgozó megmarad, a fizetésüket is megkapják. A túlóra- és helyettesítés után járó összegek kifizetését decemberig azonban kénytelenek zárolni, ha elfogadja javaslatukat a testület – tudtuk meg. Az intézkedési tervben az is benne van, hogy átszerveznék a csoportokat, megszűnne a tehetségfejlesztő- és a felzárkóztató óra – tudtuk meg.

A közelmúltban alakult Miskolci Kulturális Központ (az Ifjúsági és Szabadidő Ház és az Ady Művelődési Ház összevonásával jött létre – a szerk.) több mint 18 millióval kaphat kevesebbet. Tánczos Tamás igazgató azt mondta az Észak-Magyarországnak: ez zárolás, ezért bíznak benne, bármelyik pillanatban feloldható.

Ennek ellenére persze ők is leadták az intézkedési tervet, melyből egyelőre csak általánosságokat árult el az intézményvezető: vízen, villanyon, irodaszereken, telefonon tudnak spórolni, valamint megvonják a cafetériát. Ő is hangsúlyozta: elbocsátásokról szó sem lehet. Az viszont igaz, hogy a betöltetlen helyekre nem vesznek fel új dolgozókat. Azt is elmondta: költségmegtakarítást eredményezhet az is, ha átütemezik a számlák kifizetését.

Újra hangsúlyozta: olyan programokat szerveznek majd, melyek bevételt hozhatnak, illetve a fellépőkkel is százalékban állapodnak meg, a közös kockázat vállalás miatt.

ÉM-NSZR


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában