Helyi közélet

2011.08.10. 17:21

Hét ország legjobbjai a Népkertben

Augusztus utolsó szombatján páros salakmotoros Európa-bajnoki elődöntőt rendeznek Miskolcon.

Augusztus utolsó szombatján páros salakmotoros Európa-bajnoki elődöntőt rendeznek Miskolcon.Miskolc ad otthont augusztus 27-én, szombaton az egyik salakmotoros páros Európa- bajnoki elődöntőnek. Az Európai Motorsport Szövetség égisze alatt zajló rendezvény 15.30-kor kezdődik a Népkertben, és ezen 7 ország motorosai küzdenek majd a továbbjutást jelentő első három helyért. A házigazda Magyarország mellett, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna, Oroszország és Dánia legjobb vaspapucsosai húzzák a majd gázt.

A másik elődöntőt ugyanezen a napon a németországi Berghauptenben bonyolítják le, ott Olaszország, Finnország, Norvégia, Csehország, Lettország, Svédország és Németország párosai versenyeznek majd a szeptember 17-i, lengyelországi döntőbe jutásért (a finálét rendező ország automatikusan résztvevője a legjobb hét mezőnyének).

21 fordulós

A miskolci verseny rendezője, a Miskolc Speedway salakmotoros klub, akik augusztus utolsó szombatján 21 fordulós verseny házigazdái lesznek, ugyanis a páros Európa-bajnokság lebonyolítási szisztémája alapján minden ország csapata mindenki ellen csatába száll. Hogy pontosan, név szerint kiket láthatnak majd a nézők a Miskolcon, az csak az elkövetkező napokban fog kiderülni.

– Mostanában kell beérkezniük a résztvevői országoktól a nevezési lapoknak – tudtuk meg Jacsó Tibortól, a Miskolc Speedway elnökétől, a verseny főszervezőjétől. – Azt azonban már most, a nevek ismerete nélkül biztosra mondhatom, hogy a dánok, az oroszok, az ukránok biztos hogy nagyon erősek lesznek, és bár az egy kicsit kérdéses, hogy a horvátok és a szlovénok hozzák-e a csúcsversenyzőiket, de ha nem, akkor is nagyon nívós verseny lesz, mert nehéz lesz az első háromba bekerülni.

A magyarokról

Persze nem csak külföldiek, hanem a legjobb magyar salakosok is megmutatják magukat. Hogy kik, arról Nagy Róbert fog dönteni, lévén a Magyar Motorsport Szövetség salakmotor szakág-vezetése őt kérte fel a csapatvezetői teendők ellátására.

– Tudomásom szerint az augusztus 20-i, debreceni nagydíjon mutatott forma lesz a válogatás első mérője, illetve a tervek szerint azt ezt követő közös tréning, tréningek után alakulhat ki a háromfős csapat, és válik ismertté a két főt versenyző mellett a tartalék személye – mondta Jacsó Tibor, aki azt is hozzátette, hogy hat magyar motorosnak, Magosi Norbertnek, Tabaka Józsefnek, Szatmári Lászlónak, Stefáni Attilának, Benkő Rolandnak és Nagy Partiknak van esélye arra, hogy a csapatvezetőtől felkérést kapjon a miskolci páros Eb elődöntőn való részvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában