Helyi közélet

2011.07.22. 12:46

Táborozást szerveznek

Edelényi kistérség - A BHIM RAO Egyesület a „Kincses-Sziget” Térségi Tanoda Hálózat projekt keretében 2011. július 25-31. között nyári táborozást szervez a tanodai programunkban részt vevő 240 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére Balatonkenesén.

Edelényi kistérség - A BHIM RAO Egyesület a „Kincses-Sziget” Térségi Tanoda Hálózat projekt keretében 2011. július 25-31. között nyári táborozást szervez a tanodai programunkban részt vevő 240 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére Balatonkenesén.A tanoda program célja a kistérség hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskola felső tagozatán, vagy középiskolában tanuló gyermekeinek tanórán kívüli oktatása, iskolai hátrányainak leküzdése. Ennek érdekében olyan pedagógiai módszerek kerülnek bevezetésre, amelyek elősegítik a családias légkör kialakítását a tanodákban, növelik a diákok önbizalmát és olyan élményekhez jutnak, amelyek jobb sorban élő iskolatársaik számára természetesek. Ennek megvalósításában a térségből bevont 31 pedagógus segít az edelényi, szendrői, szendrőládi, perkupai és bódvaszilasi tanodákban. A tanodai foglalkozásokon túl sor kerül pályaorientációs, drog prevenciós, kulturális és szabadidős programok lebonyolítására is. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyermekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal. Ezen kívül nagy hangsúlyt kap a nyelvoktatás, az informatikai képzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában