Helyi közélet

2011.07.28. 15:35

Lekaparhatatlan szórólap a szélvédőn

Miskolc - Ki ne találkozott volna szórólapot osztogató fiatalokkal, szórólapot postaládába bedobókkal, vagy éppen szórólappal az autója szélvédőjén, "berakva" az ablaktörlő alá. Na ez utóbbi tud nem kis bosszúságot okozni...

Miskolc - Ki ne találkozott volna szórólapot osztogató fiatalokkal, szórólapot postaládába bedobókkal, vagy éppen szórólappal az autója szélvédőjén, "berakva" az ablaktörlő alá. Na ez utóbbi tud nem kis bosszúságot okozni...Ugye a postaládából kivett szórólapot kidobhatjuk, az utcán kezünkbe adott szórólapot eltehetjük, de akár a következő utcasarkon a szemetesbe pihentethetjük. A baj akkor kezdődik, amikor egy esős éjszaka után reggel azzal szembesül az jó ember, hogy az autója ablaktörlő lapátja alá elhelyezett szórólapot egészen egyszerűen nem lehet kivenni. Mit kivenni! Lekaparni, lehántani, leflekszelni!

Gondolhatnánk, hogy majd a következő esővel - ebből az áldásból mostanában kijut bőven - , némi segítséggel könnyedén levehetjük. Hát sajnos nem... "Hősünk" lassan egy hete küzd a szórólap maradványaival, ami az autóból még most is úgy ahogy, de olvasható. A rutinosabbak azt javasolják, hogy semmiképpen se éles tárggyal, és ne szárazon kapargassuk a már kínos, és utálnivaló ragacsot, és foszlányokat, hanem elő a vizes szivaccsal és egy műanyaglappal.

Szórólap elleni tippek

Ha így sem járunk sikerrel, akkor valamilyen alkoholtartalmú löttyel érdemes próbálkozni, ám vigyázzunk, hogy az ablaktörlőt, a karosszériát és az esetlegesen útban lévő gumi- és műanyagtömítéseket ne érjen alkohol. Felmerülhet: mit tehetünk azért, hogy a jövőben ne kapjunk szórólapot a szélvédőre?

1.: Írjuk ki egy A4-es méretű papírlapra, hogy "kérem, ne tegyen a szélvédőmre szórólapot", majd a figyelemfelkeltő írást ragasszuk fel belülről az szélvédőre.

2.: Szereljük le hazaérkezésünk után az ablaktörlőlapátokat az autóról.

3.: Tegyünk mi is szórólapot, a szórólapozást elvégző egyén autójára...

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában