Helyi közélet

2011.07.12. 19:21

Hőségriadó - Észak-Magyarország kivételével minden területre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Budapest (MTI) - Észak-Magyarország kivételével minden régióra kiadta szerdára az első-, vagy másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat a hőség miatt; az UV-B sugárzás nagyon erős lesz, csapadék nem valószínű.

Budapest (MTI) - Észak-Magyarország kivételével minden régióra kiadta szerdára az első-, vagy másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat a hőség miatt; az UV-B sugárzás nagyon erős lesz, csapadék nem valószínű.

    Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelző munkatársa az MTI-nek kedden azt mondta: Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön a napi középhőmérséklet tartósan 25 fok felett alakulhat, így ezeken a területeken narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

    Emellett Közép-Magyarországon, a Közép-Dunántúlon és az Észak-Alföldön is 25 fok felett lehet a középhőmérséklet, így ezekre a régiókra az elsőfokú figyelmeztetést adták ki. Csak az Északi-középhegység környékén lesz valamivel enyhébb az időjárás - tette hozzá.

    Az OMSZ veszélyjelzője arra is kitért a hajnali órákban országszerte 14-20 fokra kell készülni. Valószínűleg a völgyekben lesz a legnagyobb felfrissülés, a városokban melegebb idő várható. Napközben országszerte 30-36 fokig emelkedik a hőmérséklet. A legmelegebb valószínűleg dél-nyugaton és az Alföld déli, valamint középső területein lesz - tette hozzá.

    A hőség valószínűleg csütörtökön éri el a csúcspontját, akkor az ország egyes részein akár a 40 fokot is megközelítheti a maximumhőmérséklet - mondta Tóth Tamás.

    Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos a meteorológiai előrejelzések alapján péntekig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy a melegben több folyadékot kell fogyasztani, valamint 11 és 15 óra között nem egészséges a tűző napon megfelelő védelem (napvédő krém, ruházat) nélkül tartózkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában