Helyi közélet

2011.07.19. 13:22

Dinnyét egyenest a termelőtől!

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A városközpontok legforgalmasabb pontjain kaphatnak dinnyeárusítási engedélyt az őstermelők, miután ebben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megállapodott Kósa Lajossal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A városközpontok legforgalmasabb pontjain kaphatnak dinnyeárusítási engedélyt az őstermelők, miután ebben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megállapodott Kósa Lajossal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével.A kijelölt közterületeken csak azok az őstermelők árusíthatnak, akik a falugazdászoktól igazolással rendelkeznek arról, hogy az idei évben értékesítési céllal dinnyét termeltek. A dokumentumokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) soron kívül adja ki az érintett gazdáknak.

Mint Fodor László, megyei vezető falugazdász munkatársunknak elmondta, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig még egyetlen őstermelő sem folyamodott ilyen igazolásért az MGSzH-hoz, de a területek sincsenek még kijelölve, ahol az őstermelői dinnyeárusítás folyhatna. Jelenleg az igények felmérése zajlik. A Fodor László egyébként nem számít rá, hogy a termelők tömegével rohannák meg a falugazdászokat igazolásért, mert megyénkben nem jellemző a dinnyetermesztés; Borsodnádasd, Hejőbába, Hejőszalonta, Gesztely és Szentistván környékén termelnek az őstermelők dinnyét, de nem túl nagy területeken.  

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában