Helyi közélet

2011.06.30. 15:31

Újabb fákat vágtak ki a Győri kapuban

Miskolc - A Zöld Nyíl villamospálya rekonstrukciója kapcsán újabb fákat vágtak ki a Győri kapuban, a Réz utca szomszédságában.

Miskolc - A Zöld Nyíl villamospálya rekonstrukciója kapcsán újabb fákat vágtak ki a Győri kapuban, a Réz utca szomszédságában.Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, "a Zöld Nyíl projekt villamospálya rekonstrukciója a Thököly utcától egészen Felső-Majláthig több fa kivágását teszi szükségessé az új megállók miatt szükséges útszélesítések, és a felsővezetéktartó oszlopok miatt. " Ezzel kapcsolatban a Zöld Nyíl illetékesei tudatták azt is: a fakivágásokat minden esetben megelőzte egy állapotfelmérés, melynek során azokat a fákat is kijelölték, melyek élettani és egészségügyi szempontból értek meg a kivágásra.

Megnyugtató ugyanakkor, hogy "az engedély alapján minden kivágott fa helyett kétszeres mennyiségű új fa lesz beültetve, melyek kiválasztásánál a fő szempont az volt, hogy illeszkedjenek a városképbe, városállóak legyenek és gyorsan növők."


Miskolc – Miskolcra az uniós közlekedési attasékat hívták meg, a Zöld Nyíl kapcsán ezt látták jónak.


Miskolc - A Zöld Nyíl projekt több forgalmirend-változást generált az elmúlt napokban, csokorba szedtük, hol.


Miskolc – Május közepén számoltunk be róla, hogy a közel 40 milliárd forintból készülő villamospálya-rekonstrukció (Zöld Nyíl) tavaly ősszel átadott főutcai szakaszán a meleg miatt felpúposodott a sínek közötti burkolat, és akkor közel egy órán át villamospótló autóbuszok közlekedtek. Az úgynevezett hőtágulási hézagokat csütörtökön elkezdték javítani…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában