Helyi közélet

2011.06.30. 09:38

Lezárult a Szerencsiek Egészséghete

Szerencs - Nagy érdeklődés és magas részvétel mellett zajlott az idei Szerencsiek Egészséghete, amelyet a korábbi években hagyományossá vált férfiak és nők egészséghetének folytatásaként 2011. június 15-én és 20-23. között rendeztek meg.

Szerencs - Nagy érdeklődés és magas részvétel mellett zajlott az idei Szerencsiek Egészséghete, amelyet a korábbi években hagyományossá vált férfiak és nők egészséghetének folytatásaként 2011. június 15-én és 20-23. között rendeztek meg.A rendezvénysorozat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a betegségmegelőzés lehetőségeire, az egészséges, aktív életmód fontosságára.

A több napos program alatt a szerencsi hölgyek és urak számos szűrővizsgálaton vehettek részt: nőgyógyászati, prosztata-, bőrrák-, szemészeti, szájüregi szűrésen, illetve allergia-, és hallásvizsgálaton. Ezen felül a rendezvény eseményein részt vevők kipróbálhatták a városban fellelhető sportolási lehetőségeket, a Városi Tanuszodát, valamint a Szerencsi Fürdő és Wellnessház edzéseit. Emellett szerveztek intimtornát, kocogást, aerobicot. A nőkhöz hasonlóan a férfiak is különféle versenyeken tehették próbára állóképességüket, erőnlétüket. Ilyen volt többek között a Városi Tanuszodában megrendezett úszóverseny, valamint a kispályás labdarúgó bajnokság, amelyen az Öregfiúk csapata g yőzedelmeskedett.

A részvétel felülmúlta a szervezők előzetes becsléseit, hiszen közel 1300-an csatlakoztak az egészségmegőrzés fontosságát hirdető programokhoz.

A rendezvény szervezői: Szerencs Város Polgármesteri Hivatal, a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Szerencsi, Sárospataki, Sátoraljaújhelyi, Tokaji, Bodrogközi Kistérségi Intézete, a Magyar Vöröskereszt Szerencsi Kirendeltsége, a Szerencsi Városüzemeltető Non-profit Kft, a Szerencsi Városgazda Non-profit Kft., valamint a Szerencs Városi Sportegyesület köszönik a támogatást mindazon intézményeknek, melyek lehetővé tették az ingyenes programok megvalósítását, és vállalkozóknak, vállalkozásoknak a felajánlott tárgyjutalmakat és szolgáltatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában