Helyi közélet

2011.06.07. 07:54

Kisebb-nagyobb viharkárok a megyében

<p>Miskolc, Csobád -&nbsp;Tetőket eddig nem vitt el a vihar, főleg a mélyebben fekvő részek vannak veszélyben.</p>

Az elmúlt napok hirtelen esőzései általában kisebb gondokat okoztak – vasárnap kidőlt egy fa Mezőkövesden, a tűzoltók szivattyúztak Szentistvánon, Miskolcon leszakadt egy ág – a hétfői esőzések nyomán pedig szintén egy mezőségi fakidőlésről kaptunk tájékoztatást Rinyu Zsuzsannától, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtósától, e sorok írója pedig a Vologda városrész határán látott egy derékba tört facsemetét.

Az Allianz Hungária Zrt. közleményében arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Gyöngyös és Kiskőrös mellett Halmajon történt a legtöbb káresemény – ezt azonban Tóth József, Halmaj polgármestere cáfolta. Mint a polgármester elmondta, múlt pénteken az eső derekasa esett ugyan, a szél pedig kidöntött egy magánház udvarán álló fenyőfát, de a településen nagyobb baj nem történt.

Víz a kazánházban

Csobádon viszont komoly károkat okozott a múlt pénteki vihar, mondta Csobád polgármestere, Bukovenszki István. A településen délután négy órától fél kilencig folyamatosan esett, összesen 89 milliméter csapadékot mértek. A hegyről lezúduló csapadékvíz 22 lakóházat veszélyeztetett, amelyeket csak a lerakott 250 homokzsákkal sikerült megvédeni, de 50 pincét így is elöntött. Az eső az óvoda kazánházába is bezúdult, ahol már egy éve folyamatosan szivattyúznak, de olyan magas a talajvíz szintje, hogy szinte eredménytelenül. A kazánt áttelepíteni nem tudják, a településnek nincs rá pénze – ez az oka annak is, hogy nem tudnak pályázni valamilyen hosszú távú megoldásra, csapadékelvezetésre, tározó építésére. A gázkazánt hétfőn hozták rendbe, és egész hétvégén tartott az iszap eltakarítása. A hétfői eső is elérte Csobádot, a polgármester este arra készült, hogy újra védekeznie kell a településnek.

ÉM-SZP


Miskolc - Időjárásunkat helyi hatások alakítják. A meleg, nedves és labilis rétegzettségű  levegő, kedvező feltételeket teremt a záporok, zivatarok kialakulásához - Bujdosó Bence, amatőr meteorológusunk előrejelzése.

Miskolc - Hatalmas vihar vonult át Miskolcon hétfőn délután.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában