Időjárás: A hét végére lehűl az idő

Időjárás: A hét végére lehűl az idő
Miskolc – Időjárásunkat helyi hatások alakítják. A meleg, nedves és labilis rétegzettségű  levegő, kedvező feltételeket teremt a záporok, zivatarok kialakulásáhozBujdosó Bence, amatőr meteorológusunk előrejelzése.

Kedden a többórás napsütés mellett, többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás (rövid idő alatt 20-55 mm csapadék) és jégeső (1-2 cm-es jégátmérő) is előfordulhat. Általában mérsékelt lesz a délkeleti szél, de a zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok közé emelkedik.

Szerdán a többórás napsütés mellett, többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Sokfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 20-50 mm csapadék) és jégeső (1-2 cm-es, kis eséllyel 2 cm feletti jégátmérő) is előfordulhat. Mérsékelt, a délutáni órákban többször élénk lesz a délkeleti szél, de a zivatarok környezetében a legerősebb széllökések elérhetik a 80-100 km/h-t is. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok közé emelkedik.

A következő  napok időjárása (csütörtöktől hétfőig):

Mindennap lehet készülni záporra, zivatarra, de már kevesebb helyen fordulhat elő heves zivatar. Csütörtökön még nyáriasan meleg idő lesz, majd több fokkal csökken a hőmérséklet.

– Bujdosó Bence –

2011.06.06. 22:17 (20:17 UTC)