Helyi közélet

2011.06.23. 18:34

Ismét használhatják az autósok a sátoraljaújhelyi átkelőt

<p>Sátoraljaújhely (MTI) - Pénteken ismét megnyílik a személyautók előtt Sátoraljaújhely belterületén a határ, amelyet Magyarország és Szlovákia schengeni övezethez történt 2007-es csatlakozása óta csak gyalogosok, kerékpárosok használhattak szabadon, útlevél, személyi igazolvány nélkül.</p>

A zempléni város önkormányzata csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pénteken közös ünnepet tart a határon inneni és túli Újhely, az eseményen jelen lesz Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és Érsek Árpád, Szlovákia Közlekedési, Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztériumának államtitkára.

Eddig csak gyalogosok és kerékpárosok kelhettek át a magyarországi és a szlovákiai Újhelyt kettéválasztó Ronyva patak fölött átívelő hídon, június 24-től már személyautóval is át lehet haladni.

A schengeni csatlakozás óta sokan panaszolták, hogy az autósok nem használhatták az átkelőt, és ezért nekik több kilométert kellett kerülniük a Sátoraljaújhely határában 1987-ben megnyitott közúti átkelő felé.

- MTI -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában