Helyi közélet

2010.11.04. 16:52

Szmog Miskolcon: túl a riasztási értéken

<p>Miskolc - Autó helyett busszal vagy villamossal, esetleg gyalog közlekedjünk.</p>

A szállópor-koncentráció, az elmúlt két napban, túllépte a riasztási küszöbértéket két miskolci monitorállomáson is. Ezért csütörtökön dr. Kriza Ákos polgármester közleményben kérte a lakókat, hogy a légszennyezettség további romlását elkerülendő mellőzzék a személygépkocsik – főként a dízel üzeműek – használatát. Valamint – amennyiben lehetséges – válasszák a tömegközlekedést, vagy közlekedjenek gyalogosan. Ezenkívül – áll a közleményben – lehetőség szerint kerüljék a szénnel, fával való tüzelést, valamint a porral járó tevékenységek végzését. Az avar és kerti hulladékok égetése, a kedvezőtlen levegő minőségi adatok miatt tilos.

A meteorológiai előrejelzésekre alapozva, a következő napokban várhatóan csökken a légszennyező anyagok koncentrációja. Addig is a veszélyeztetettek, a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a gyermekek kerüljék a szabadban való tartózkodást, illetve a szellőztetést.


Szmogriadó Miskolcon!

boon | 2010.11.04 16:28
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szálló por (PM10) koncentráció túllépte a riasztási küszöbértéket a Búza téren, valamint a tájékoztatási küszöbértéket a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon az alábbi időpontokban, így a fennáll a 21/2001. (II. 14.) Korm. rendelet szerinti szmogriadó tájékoztatási fokozat. Dr. Kriza Ákos közleménye

Szmoghelyzet Kazincbarcikán

boon | 2010.11.04 12:07
Kazincbarcika - Kazincbarcika város területén - az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése szerint - a levegőben mért szállópor szennyezettség az elmúlt napokban (október 31-től) jelentősen megemelkedett. A szállópor koncentrációja meghaladja az egészségügyi határértéket és a tájékoztatási küszöbértéket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában