Helyi közélet

2010.10.25. 12:45

Zöldségadománnyal segít feltölteni az árvízkárosultak éléskamráját a Vöröskereszt

<p>Összesen 33 millió forint értékben segít feltölteni az árvízkárosultak éléstárát a Magyar Vöröskereszt. Borsod megye harminc településén mintegy négyezer család kap támogatást, sok helyen ugyanis a konyhakertet is elöntötte a víz, így tönkrementek a télire szánt zöldségek.</p>

A szervezet elsőként Sajókazán oszt szét hétfőtől 5,5 tonna zöldséget: burgonyát, sárgarépát, hagymát és petrezselyemgyökeret mintegy egymillió forint értékben - mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Borsod megyei igazgatója.

Mintegy százhúsz árvízkárosult családnak segít összesen 5,5 tonna zöldséggel Sajókazán a Magyar Vöröskereszt, sokaknak ugyanis tönkretette a télire szánt termést az ár-, illetve a belvíz - mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Borsod megyei igazgatója. Az éléstárfeltöltő-akció Encs és Kazincbarcika vonzáskörzetében, majd Komlóskán és Erdőhorvátiban folytatódik, ezekben a térségekben mintegy négyezer családon segítenek összesen 33 millió forint értékben.

A zöldségadománnyal lezárul a szervezet árvízi segélyprogramja, melynek keretében május óta több mint hatezer rászorulónak osztottak gyorssegélyt és háromezernél is több családnak vásároltak építőanyagot összesen több százmillió forint értékben. A Vöröskereszt Borsod megyei igazgatója emellett elmondta: az árvíz mellett a megye több települését jégverés és viharok is sújtották a nyáron, a károk helyreállításában szintén segített a szervezet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában