Helyi közélet

2010.10.04. 15:14

Választás után új közgyűlések

<p>Miskolc - Még októberben megalakul a városi és a megyei közgyűlés.</p>

Tizenöt napon belül kell összehívni a megyeszékhely alakuló közgyűlését, adott tájékoztat dr. Mihalecz PéterMiskolcjegyzője a választás napjának éjszakáján. Ezt a közgyűlést a korelnök vezeti majd, itt tesz esküt az új polgármester, a képviselő-testület pedig megalkotja vagy módosítja a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatát. További feladatuk, hogy döntsenek a bizottságok összetételéről. A volt és az új polgármester között, azaz Káli Sándor és dr. Kriza Ákos között nyolc napon belül kell megtörténnie az átadás-átvételnek, ebben a munkában a közigazgatási hivatal vezetője és a jegyző is segít. Az állampolgárok a választási eredmények ellen két naptári napon belül élhetnek jogorvoslattal. Eddig a határidő 3 nap volt.

Az új megyei közgyűlés alakulásának a szabályai hasonlóak. Itt is a választás napját követő 15 napon belül kell összehívni az alakuló közgyűlést, és 8 napon belül kell megtörténnie az átadás-átvételnek, tudtuk meg a főjegyzői irodában. Az alakuló ülésen választják meg a képviselők az elnököt, az alelnököket, és döntik el, hogy milyen bizottságok működjenek a jövőben. A megyei közgyűlés alakuló ülését előreláthatólag október 14-én, csütörtökön tartják.

ÉM - HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában