Helyi közélet

2010.10.27. 20:02

Régi néven a Centrum

<p>Miskolc - "Azokat a családokat célozzuk meg, akiktől távol áll a plázakultúra."</p>

Öt magyarországi helyszínen lesz újra Centrum Áruház: Miskolcon, Egerben, Kecskeméten, Szegeden és Pécsett. A miskolci ismételt premier szerdán volt, abszolút rendhagyó módon csak a vásárlóknak adták át, se a megszokott szalagátvágásra, se egyéb ünnepi ceremóniára nem kerítettek sort. Az új gazdák teljesen tudatosan mellőzték ezeket a megszokott kellékeket. A többi négy városban is megtörténik a nyitás november 5-ig, Guiness-rekordba illő módon:9 nap alatt 5 áruházat nyitnak meg.

Előljáróban egy kis múltidézés. Nemcsak egy-egy megyeszékhely középpontja volt a Centrum Áruház, de a 60-as évektől kezdve a magyar iparcikk kereskedelem idegrendszerének központja is. A családok jó részének a fizetésnap vagy az utána következő egyet jelentett a valamikor áruházlánc valamelyik tagjának meglátogatásával, az önfeledt vásárlással kicsik-nagyok részére. A nagy alapterület, a színvonalas árubemutatás lehetősége, a szakmát magas szinten művelő vezetői és eladói gárda vonzotta a tömeget a szépen berendezett és óriási kirakatok elől befelé.

Aztán jött a Skála

Miskolcon – ismereteink szerint – 3 helyen szerettek volna áruházat építeni, de egyikből sem lett semmi, azaz nem jött vetélytárs. A Centrum tovább „uralkodott", mígnem a két cég a közös működtetésben látta a jövőt és Miskolcon is átfestették a cégtáblát rövid időre, csupán évekre. Érkeztek a kínaiak az olcsó áruikkal. Nem lettek nyerők, mert sokak szerint ez év júniusára „halott város" benyomását keltette már a szebb időket megélt kereskedelmi centrum.

Igényes környezetben

Most feléled tetszhalott állapotából a Centrum, mert még egy 2002-es álmát váltja valóra egy komoly invesztorral Makai Szabolcs, a Centrum Exkluzív Divatházak ügyvezető igazgatója és résztulajdonosa. A kínaiak után a magyar tulajdonú Centrum Exclusive Divatház Kft. bérli meghatározó bérlőként az épületet. Ez egyébként a cégbíróság nyilvános adatai szerint a Centrum Exclusive Divatház Kft. a Balogh Levente tulajdonában lévő Vitapress Kft. és Makai Szabolcs közös tulajdona. Azt szeretnénk, hogy legalább olyan erejű áruház lenne az új Centrum is, mint a régi, de teljesen új üzleti alapon. Kifejezetten a vidéki Magyarországon élő középrétegre alapozzuk a kínálatunkat, megjelenésünket és árainkat. Azokat a családokat célozzuk meg, akiktől távol áll a plázakultúra. Akik nem a társasági élet miatt keresik fel a városközpontot, hanem szolid, mégis igényes környezetben szeretnének széles áruválasztékkal, mérsékelt árakkal és jó minőségű márkákkal találkozni.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában