Helyi közélet

2010.10.28. 12:03

Kegyeleti ünnep, változó menetrend

<p>Miskolc - Nem indít plusz járatokat a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt mindenszentek ünnepe miatt.</p>

Braun Csaba, a cég marketing menedzsere elmondta: a gyakorlat az lesz, mint tavaly, azaz a három nap alatt figyelik az utasforgalmat és ha szükséges, rásegítő járatokat indítanak. A korábbi években is így jártak el, és a tapasztalat az volt, hogy csupán egy-két fordulónál kellett plusz járatot indítani – magyarázta. Hangsúlyozta: november elsején az utasok a villamossal is számolhatnak, hiszen a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér között, valamint a Vasgyárban újra közlekednek.

A Borsod Volántól kapott információk szerint az ő járataik október 30-án a szabadnapos, 31-én a munkaszüneti napos menetrend szerint közlekednek. November 1-én pedig a hét első tanszünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Honlapjukon, a www.borsodvolan.hu -n az őszi szünetre vonatkozó menetrendjük is megtalálható.

A MÁV-nál is érdeklődtünk, ahol elmondták: október 31-én és november 1-jén az óraátállítás és a kegyeleti ünnepek miatt változik a vonatok közlekedési rendje.  A téli időszámítás miatt a vonatok menetrendjét nem kell módosítani, azonban a kegyeleti ünnepnapok miatt vasárnap ünnepnapi, hétfőn pedig vasárnapi közlekedési rend lesz érvényben.  November 2-án, kedden már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok. A kegyeleti ünnep ideje alatt a MÁV-START Zrt. a kényelmesebb utazás érdekében a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazodva –a vonatok szerelvényeit megerősítve, több kocsival közlekedteti. A tapasztalatok alapján a személyszállító vasúttársaság javasolja kedves utasainak a pénztárak előtti sorbanállás elkerülése érdekében a menet- és helyjegyek, valamint a regisztrációs jegyek elővételi megváltását, illetve az internetes jegyvásárlás igénybevételét.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában