Helyi közélet

2010.10.16. 15:32

„Rangjára kell emelni a szakmát”

<p>Miskolc - „Az ellenőrzések határozottan, de a vállalkozók méltányolható érdekeinek figyelembevételével történjenek”</p>

„A legfontosabb a fogyasztó egészsége, biztonsága. Rangjára kell emelni a szakmát” – mondta többek között Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója annak kapcsán, hogy végiglátogatva a regionális kirendeltségeket Miskolcon találkozott több civil szervezet képviselőjével. A főigazgató beszélt az új fogyasztóvédelmi politika főbb elemeiről, kiemelve a várhatóan a jövő év elejétől bevezetésre kerülő kis- és középvállalkozásokat érintő pozitív lista és a hosszabb előkészítő munkát igénylő, fogyasztóbarát embléma létrehozásának jelentőségét. Fontosnak tartotta kiemelni a határmenti országok fogyasztóvédelmi hatóságaival való együttműködést, továbbá az oktatási tevékenység fokozásának szükségességét, végső célként megjelölve azt, hogy az általános és középiskolákban az osztályfőnöki órákon rendszeres fogyasztóvédelmi témákat érintő előadások hangozhassanak el.

Együtt a civilekkel

Pintér István hangsúlyozta annak szükségességét is, hogy az együttműködés magasabb színvonalon tovább működjön a civil szervezetekkel. Arra kérte a jelenlévőket, hogy segítsék munkáját ötletekkel arra vonatkozóan, hogy mi módon növelhető a hatósági munka hatékonysága a kormányprogram teljesítésének elősegítése érdekében. Dr. Sasvári Zoltán, a regionális felügyelőség miskolci kirendeltségének vezetője hozzátette: fontos, hogy az ellenőrzések határozottan, de a vállalkozók méltányolható érdekeinek figyelembevételével történjenek.

 - ÉM-PGY -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában