Helyi közélet

2010.10.26. 15:09

A sírkertekben már a Mindenszentekre készülnek

<p>Hejőcsabai-, Mindszenti-, Avasi temető: a Mindenszentek és Halottak napja előtt felkerestük a három sírkertet.</p>

A Hejőcsabai temető - ha lehet így fogalmazni - felkészült az elhunyt szeretteiket vasárnap és jövő hétfőn meglátogatókra. A sírok között ottjártunkkor többen is sepregettek és csinosították a sírkertet.

"Összegyűjtjük az avart, elhordjuk a lehullott faleveleket. Ugyanakkor egy, az elszáradt koszorúk és virágok zárt tárolására alkalmas hely is kialakításra kerül." - tudtuk meg a hejőcsabai felügyelet ellátó Pietas Kft. egyik munkatársától.
Hejőcsabán leginkább a parkolóhelyek szűkössége okozhat majd gondot és okoz is minden évben Mindenszentekkor.

Mindszenti és az Avasi

A Népkertben, a Mindszenti temetőben a parkolással lehet a legkisebb gond, hiszen a sírkert előtt, mellett, vagy éppen a jég- és sportcsarnok szomszédságában is kulturált körülmények között hagyhatják személygépkocsijaikat a látogatók.
Takarítás, ha kisebb intenzitással, de a Mindszentiben is volt - igaz, ideje még van a gondozóknak a hétvégéig - , és csakúgy, mint Hejőcsabán, a Népkert szomszédságában is többen igyekeztek már kedden megtisztítani elhunyt szeretteik sírját és környékét. A három általunk meglátogatott sírkert közül friss virágot egyébként csak itt, a Mindszentiben vásárolhatunk.

Ha lehet ilyet mondani, akkor leírjuk: az Avasi temető szép. Nem csak azért, mert műemlék temető és körbe lett kerítve. Az ódon macskakövek, a templom, a 48-as sírok. Megnyugtató és csodás az összhang az élők és elhunytak között. Nem találkoztunk senkivel, a pedig a temető minden kapuja nyitva. Azoknak, akik az Avasi Műemlék Temetőben emlékeznek majd eltávozott szeretteikre ugyancsak érdemes megtervezni azt, hogy hol is parkolnak majd. Emellett a lehullott, vizes falevelek és a macskakő hármasra kell odafigyelni, mert az csúszós, balesetveszélyes lehet.

(JLI)


Miskolci temetők: késő estig nyitva

eszak | 2010.10.26 19:16
Miskolc - A miskolci Szentpéter kapui temető területére október 30-án minden jármű behajthat, 31-én csak azok az autósok, akik rokkantkártyával rendelkeznek, november 1-én azonban tilos lesz a behajtás.

Virágvásár Miskolcon: az idén virágzik az üzlet

eszak | 2010.10.25 17:00
Miskolc - Már megkezdődött a halottak napi virágvásár, a kereskedők elégedettebbek, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában