Helyi közélet

2010.09.20. 14:31

Putnok polgármesterjelöltjei

<p>Putnok - Blaháné Olcsvári Mária, Tamás Barnabás és Ternyik András bemutatkozása.</p>

Blaháné Olcsvári Mária, MSZP:
„Szeretném, ha 16 év után végre lezárulna egy olyan korszak, amikor az emberek, féltve munkahelyeiket, mást mondanak, mint amit gondolnak, mert elszoktak az őszinte szótól, a szabad véleménynyilvánítástól. Szeretném vonzóbbá tenni városunkat. Azt akarom, hogy végre megépüljön az a bevásárlóközpont, amit a helyiek hosszú évek óta várnak. A lakótelep fűtésrendszerét is felül kell vizsgálni, a hálózati veszteséget ne csak a lakosság fi zesse meg! Azt akarom, hogy az eddig megvalósult panelprogramos beruházások számláit a városban élő egyszerű emberek is láthassák! Fejleszteni kell a Vásárteret, Fancsalt, a Bánya-telepet, ki kell építeni a csapadékvíz-elvezető rendszert, új járdákra, játszóterekre van szükség. Kiegyensúlyozott, demokratikus köztájékoztatást szeretnék!”

Tamás Barnabás, Fidesz- KDNP:
„A választások közeledtével kezdetét veszi az „álmodozások ideje. Én úgy vélem, az a tisztességes, ha őszinte párbeszédet folytatunk a választókkal, amibe nem férnek bele a felelőtlen ígérgetések, viszont belefér a megoldások közös megkeresése. Putnok számára nagy kihívásnak tartom a foglalkoztatási feltételek javítását, a közbiztonság erősítését, az oktatási és egészségügyi intézmények zavartalan működtetését, és a kulturális feltételek javítását. A belváros funkcióbővítő település-rehabilitációjának megvalósulásával olyan átfogó fejlesztési célok, infrastrukturális és közterület-fejlesztési beruházások válhatnak valóra a városban, melyek Putnokot gazdaságilag vonzóvá teszik, illetve a lakosság életszínvonalát is nagymértékben javítják.”

Ternyik András, független:
„A város valós pénzügyi helyzetét a 400 milliós svájci frank alapú hitel árnyékában nem ismerem, így felelőtlen ígérgetéseket nem teszek. Nem tudom mennyi a kintlévőség, mennyivel tartoznak az intézmények, és milyen kötelezettségek terhelik Putnokot. A programot a valós pénzügyi helyzetnek megfelelően lehet kialakítani. Ha megválasztanak polgármesternek, nem támogatom a jövőben munkahelyek megszüntetését és a politikai indíttatású tisztogatást. Határozott célom a kommunális adó minimalizálása, a polgármesteri fizetés és a képviselők tiszteletdíjának csökkentése. Megszüntetjük a tanácsnoki állásokat. Határozottan fellépek minden olyan mulasztással szemben, amely önkormányzatunk és városunk elemi érdekeit sérti.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában