Helyi közélet

2010.09.07. 14:46

Petíciók árvízügyben

<p>Budapest, Felsőzsolca - Az ombudsmanhoz (is) fordult petíciójával tizenhárom felsőzsolcai árvízkárosult család.</p>

A felsőzsolcai önkormányzat legutóbbi – a napokban megtartott – ülésén döntött úgy, hogy aki könnyűszerkezetes technológiával építi újjá a júniusi árvíz nyomán összedőlt házát a városban, annak négyzetméterenként 20 ezer forinttal kevesebb állami hozzájárulás jár, mint azoknak, akik – a hagyományos módszerrel – téglából építkeznek. Az ügyben érintett tizenhárom felsőzsolcai család hétfőn a fővárosban, a Belügyminisztérium előtt demonstrált, és a határozat ellen petíciót nyújtott be Szaló Péterhez, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárához és Szabó Mátéhoz, az állampolgári jogok országgyűlési biztosához.

Rudolf Mihály, Felsőzsolca tanácsadó főépítésze megerősítette azt a szakmai véleményét, hogy a könnyűszerkezetű ház eleve nem tartós – meglátása szerint 30 év élettartamra szól, árvízveszélyes területen pedig kockázatokat rejt magában ez a technológia. Mint mondta, semmi kifogása az ellen, hogy a saját pénzéből bárki könnyűszerkezetes házat építsen, de az állam pénzén ő inkább az árvíznek jobban ellenálló tégla épületeket pártolja.

ÉM-SZB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában