Helyi közélet

2010.09.16. 14:22

Pannon-tenger: beépítés

<p>Miskolc - Október elsején kezdődhet a Pannon-tenger múzeum építése. A falakat is beépítik.</p>

A debreceni MesterÉpítő Kft. építheti meg a miskolci  Pannon-tenger Múzeumot, amely a Herman Ottó Múzeum alatt kap helyet. Az építő cégek részére kiírt közbeszerzési pályázat lezárult, hat pályázó közül a debrecenit választották.

Két év múlva, májusban

Ha minden a tervek szerint zajlik, akkor 2012. május 15- én megnyithat a múzeum, ehhez azonban az kell, hogy október elsején elinduljon a munka – tudtuk meg Viga Gyulától, a múzeum megbízott igazgatójától. A közelmúltban arról is hírt adtunk, hogy falmaradványokat találtak az építkezést megelőző régészeti feltárásnál. Mint kiderült, ezek sem műemlékileg, sem régészetileg nem védettek, valószínűleg a Mindszenti egyház történetéhez kapcsolódnak és a XVIII. században épülhettek. Viga Gyula elmondta: az épületet még 1953 előtt lehetett látni, hiszen ennek a helyére épült a pártház, a mai múzeum.

A megbízott igazgatótól azt is megtudtuk, hogy Rudolf Mihály, a múzeum tervezője kiegészíti majd az elkészült terveket úgy, hogy a most előkerült falrészek is helyet kapjanak az épülő múzeum föld feletti részében.

ÉM-NSZR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában