Helyi közélet

2010.09.22. 12:15

Önkormányzati választás 2010 | Ami jó és ami tarthatatlan

<p>Miskolc - "<em>A miskolci kórház állandó pénzügyi nehézséggel küzd, amin nem változtatott a menedzsment többszöri cseréje.</em>"</p>

A mondatot Molnár Péter (a KDNP városi elnöke, frakcióvezetője) bevezetőjéből idéztük, amely a szerdai miskolci KDNP-s sajtótájékoztatón hangzott el. Arra is emlékeztetett: a városi kórház a csőd szélén, továbbá felszámolás alatt áll, amelyet a miskolci MSZP választmányi elnöke kezdeményezett ellene.

Dr. Nagy Kálmán (országgyűlés képviselő, a parlament egészségügyi bizottságának tagja) azt is leszögezte: jelenleg az ország legjobb orvosai dolgoznak a Semmelweis és a Diósgyőri kórházból összevont miskolci kórházban, továbbá a nővérek és a szakdolgozók is képesek kiemelkedő munkára, több osztályon országos jelentőségű gyógyító tevékenység folyik, amit mindenképp meg kell tartani. A szakrendelésekre az OEP által biztosított összeg mellett nem elfogadható magyarázat, hogy nincs pénz arra, hogy a tüdőszűrést teljes kapacitással végezze a kórház. Ő a bajok gyökerét az előnytelen kiszervezésekben és szerződésekben látja. Kezdeményezésére az egészségügyi államtitkár megígérte, hogy az olyan fontos népegészségügyi kérdést, mint amire az új tbc-előfordulás esetszámának növekedése utal, megvizsgálják, választ keresnek a jelentkező ellentmondásokra, és a valós helyzetnek megfelelően biztosítják a megoldáshoz a feltételeket. De konszolidációra csakis megnyugtató pénzügyi terv mellett számíthat a kórház – jelentette ki.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában