Helyi közélet

2010.09.03. 17:26

Mindenki elé állítható példa

<p>Sajószentpéter - Nem ismerek még egy olyan szakmát, ahol a bizalomra, az egymás iránti szolidaritásra és a bajba jutott társak iránti önfeláldozó segítőkészségre annyi megrendítő példa szolgálna, mint a bányászoké – jelentette ki a pénteki megyei bányásznapi ünnepségen dr. Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere.</p>

A mai rohanó világban, ahol az emberek csak a saját boldogulásukat tartják szem előtt, ritka és megbecsülendő érték ez. Olyan példa, amelyet joggal és büszkén állíthatunk mindenki elé – tette hozzá.

Kovács István, a BDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tagozatának alelnöke ünnepi beszédében azt fejtegette, hogy az idős emberek két dologtól félnek: a betegségtől és főleg a magánytól, mert ha van megértő társ, a betegséget és a szegénységet is könnyebb elviselni. Csak összefogással lehet megakadályozni korunk népbetegségének térhódítását, azaz az emberi kapcsolatok elsorvadását.

Rabi Ferenc, a BDSZ elnöke megemlékezett az elmúlt 60 év legfontosabb történéseiről. A bányász szakma csapatmunkára, együttműködésre, az egymásrautaltság felismerésére nevel, talán ezért is van, hogy aki dolgozott bányában, soha nem felejti az ott töltött éveket– hangoztatta.

Ezt követően dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, Rabi Ferenc és Kovács István elismerő okleveleket, emléklapot és emlékgyűrűt, 50, 60 és 65 éves szolgálatért emléklapot és bányász korsót adott át a kitüntetetteknek.

BGy


A megbecsülés ünnepe Kazincbarcikán

eszak | 2010.09.02 16:35
Kazincbarcika - Megmaradt a magyar bányászat nemzetgazdasági jelentősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában