Helyi közélet

2010.09.07. 10:02

Új óvodában, iskolában kezdhetik az évet

<p>Ináncs - Felújított és kibővített épületben kezdhették az új tanévet az ináncsi iskolások és óvodások. Az ünnepélyes tanévnyitót hétfőn tartották.</p>

Egy álom valósult meg az idén” – fogalmazott ünnepi beszédében Kiss Péter, a település polgármestere, úgy folytatva: „közel 10 éve csak pályáztunk, terveket gyártottunk, de támogatást nem sikerült szerezni, pedig 2007-ben óvodánk életveszélyessé vált”. Végül 2008-ban az Encsi Kistérség 400 millió forint uniós támogatást nyert oktatási célra, ebből az ináncsi önkormányzatnak 240 millió jutott. Ez az összeg sok mindenre elég volt, de sok mindenre nem.

További forrásra lenne szükség például oktatási eszközök és berendezési tárgyak beszerzésére, a sportudvar kialakítására, valamint a konyha felújítására. A kivitelezést nehezítette a nyári árvíz, de végül minden időben elkészült. A polgármester megemlítette azt is, hogy az esőzések miatt tönkrement óvoda problémáját a Magyar Televízió karolta fel, mely megszervezte az Összefogás napját, és ennek köszönhetően most a legkisebbek is megfelelő körülmények között kezdhetik a tanévet.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában