Helyi közélet

2010.09.14. 14:27

Ismét totális Lyukóvölgy akció Miskolcon

<p>Miskolc - Állandósultak azok a rendőrségi akciók, amelyek Miskolc-Lyukóvölgy közbiztonságának megerősítését tűzték ki célul. A totális Lyukóvölgy akciót a Vasgyári Rendőrőrs szeptember 14-én "újratöltötte".</p>

Az újabb, sorozatban már az ötödik átfogó ellenőrzést állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá. A jelentős rendőri erőket mozgósító akció szeptember 14-től 17-ig tart. A négy napos ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések száma csökkenjen. Továbbá a területi adottságok miatt Lyukóvölgy úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körözött személyeknek.

A társszervek bevonásával

A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást. A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtja végre az akciót, így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A totális

program sikerét támogatják még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálatának munkatársai, illetve a Forgalom Ellenőrző Alosztályquadosai, a Miskolci Rendőrkapitányság Járőrszolgálatának Kutyás Csoportja, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Igazgatóságának szakemberei. 

Állandó jelenlét

„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságnak is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, hiszen a mi rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba rendőr százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában