Helyi közélet

2010.09.26. 14:37

Előállították a rendőrök a jobbik miskolci polgármester-jelöltjét - szocialista plakátokat tépett le

<p>Miskolc - Előállították a rendőrök Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci főpolgármester-jelöltjét vasárnap délután, mert egy sajtótájékoztatón letépte a város jelenlegi szocialista polgármesterének választási plakátját.</p>

Szegedi Márton egyébként előre bejelentette, hogy ezt fogja tenni a miskolci tájékoztatón, mert szerinte a szocialisták a városban több helyen is a jobbikos plakátokra ragasztották a sajátjaikat. Emiatt feljelentést is tettek, de Szegedi Márton úgy gondolta, hogy annak a választásokig nem lesz eredménye, ezért kezdte meg saját kezűleg a szocialista jelölt plakátjainak leszedését.

Szegedi Márton azért tartott sajtótájékoztató Miskolcon az Újgyőri főtéren, hogy bejelentse: szerinte a szocialisták a jobbikos plakátokat a sajátjaikkal takarják le a városban. Elmondta, hogy emiatt már tettek bejelentést, de szerinte nem zárul le az eljárás az október 3-i választásig, ezért úgy döntött, saját kezével kezdi meg a város jelenlegi polgármesterének, az MSZP-s Káli Sándor plakátjainak leszedését.

Mivel azt már korábban tudni lehetett, hogy a plakátok leszedésére készül a jobbikos jelölt, vélhetően ezért voltak a helyszínen a rendőrökis. Az egyenruhások szabálysértésként értékelték Szegedi Márton tettét és emiatt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. A jobbikos jelöltet az eljárásnak megfelelően megmotozták, de kényszerítő eszközöket nem kellett alkalmazni ellene, magától beült a rendőrautóba. Ezt az ott lévő jobbikos szimpatizánsok megtapsolták - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

- Független Hírügynökség -


Önkormányzati választás 2010 | Plakátleszerelés miatt előállították a jobbikos jelöltet

boon | 2010.09.26 17:37
Miskolc - A rendőrség előállította Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, mert az Újgyőri főtéren tartott sajtótájékoztató keretében leszerelte a villanyoszlopról a szocialista polgármesterjelölt és képviselő-jelölt plakátját, melyek alatt jobbikos plakátok voltak.

Bíróság elé állítják a miskolci jobbikos polgármester jelöltet

fuggetlen | 2010.09.26 17:09
Miskolc - A rendőrség szabálysértési őrizetbe vette Szegedi Mártont a Jobbik miskolci polgármester jelöltjét. A rongálással gyanúsított férfit gyorsított eljárá keretében kívánják bíróság elé állítani - közölte a Független hírügynökséggel Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.

Ezek is érdekelhetik