Helyi közélet

2010.09.13. 17:10

Cigánd polgármesterjelöltjei

<p>Cigánd - Gál Zoltán, Németh Károly, Oláh Krisztián és Oláh Lívia Ágnes bemutatkozása.</p>

Gál Zoltán, független

„Fontos az önkormányzat pénzügyi stabilitása, a járóbeteg szakrendelő optimális működtetése, az elnyert projektek megvalósítása, a településfejlesztés továbbvitele, a pénzügyi erőforrások fi gyelembe vétele, vállalkozó, aktív munkahelyteremtő önkormányzat létrehozása, a közszolgáltatások körének áttekintése, a kistérségi együttműködés erősítése, a létrehozott munkahelyek és szociális szolgáltatások megtartása, a térségközpontból adódó funkciók színvonalas ellátása, az általános iskolai oktatás színvonalának megőrzése egy kölcsönös előnyökön alapuló intézményi társulás keretein belül. Középfokú oktatási intézmény létrehozása. Korszerű hivatali szervezet kialakítása, az önkormányzati érdekek elsődlegességét elfogadó képviselő-testületi munka.”


Németh Károly, független

„A legfontosabb feladatnak azt tartom, hogy a város meglévő intézményeit tovább tudjuk megfelelő színvonalon működtetni. Még ennél is talán fontosabbnak tartom, hogy a januárban beinduló járóbetegellátó központot be tudjuk indítani és megfelelő színvonalon működtetni. Ha ez sikerül, akkor az nem csupán a városnak és az itt élő embereknek lesz jó, hanem az egész Bodrogköznek, hiszen az egészség talán mindennél fontosabb. Ha nem sikerül rendesen üzemeltetni ezt a központot, akkor az azt jelenti, hogy a város önkormányzata nem megfelelően működik. Természetesen megválasztásom esetén azon leszek, hogy sikeres legyen ez a központ, hiszen ez legalább tizenötezer bodrogközi lakos érdeke.”


Oláh Krisztián, független

„Új hajtóerőre van szükség a városban. Olyan állandó jelenlétre, ami biztosítja a folyamatos párbeszédet a városban élő emberekkel. Nem csodákat szeretnék megvalósítani, hanem egy reális keretben mozogva fejleszteni a települést. Az önkormányzat jelenlegi fejlesztési elképzeléseivel teljes mértékben egyetértek, ezt az irányt mindenképpen folytatni szeretném, viszont komoly döntéseket csak akkor lehet hozni, ha majd belülről is látom a folyamatokat, a lehetőségeket. Szeretnék törekedni arra, hogy a településen élőkkel közös úton induljunk el. Kiemelten kezelném a helyi vállalkozások fejlesztését, hiszen csak ilyen úton tudunk új munkahelyeket teremteni a cigándiak számára. Mindezeken túl nagy gondot fordítanék a helyi fiatalok kulturális igényeinek a kielégítésére.”


Oláh Lívia Ágnes, független

„Rengeteget fejlődött a város az elmúlt években, ezt nem lehet és nem is szabad elvitatni. Az viszont nagyon fontos, hogy ez a lendület ne törjön meg. Ezt pedig csak úgy lehet tovább folytatni, ha minden pályázati lehetőséget igyekszik megragadni az önkormányzat. Igazi régióközponti szerepet kell kialakítani Cigándon. Nagyon fontosnak tartom, hogy a hamarosan elkészülő járóbeteg-ellátó központ megfelelő módon működjön, mert ez nem csupán a várost, hanem az egész Bodrogközt szolgálja majd. Szabolcs megye földrajzi közelsége pedig véleményem szerint elengedhetetlenné teszi, hogy együttműködjünk az ottani településekkel is, hiszen így van igazán esélyünk komolyabb beruházásokat végrehajtani.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában