Helyi közélet

2010.09.22. 19:19

Az állatbarátság nem ismer határokat!

<p>Miskolc - A szlovák állatkert 280 hektáros területével Európa legnagyobb ilyen típusú létesítménye.</p>

Az elmúlt időszakban is számos közös fejlesztésben vett részt a két város – sorolta a művészeti, idegenforgalmi példákat Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere bevezetőjében a szerdai rendezvényen, melyet a kassa ésmiskolci állatkert közös pályázatának ismertetése alkalmából tartottak.

A környezetvédelmi tudat emelése a határmenti területeken” című közös pályázat 300 ezer eurós támogatást nyert a Határon Átnyúló Együttműködési program keretében. Szlovák részről Mikulas Cecko, Kassa alpolgármestere ismertette a program összetevőit. Többek között Miskolcon kialakítanak egy tanösvényt az állatkert erdős területén, mely a talajszint felett halad, biztosítva, hogy a látogatók úgy ismerkedhessenek meg a természet csodáival, hogy nem avatkoznak be a természet mindennapi életébe.

A kassai állatkert frissen kinevezett vezetője elmondta: az eddigi együttműködések is bizonyítják, hogy az állatbarátság nem ismer határokat. Megtudtuk a szlovák állatkert 280 hektáros területével Európa legnagyobb ilyen típusú létesítménye. Jánosi Ferenc, a MiskolcZoo vezetője ismertette az 1983 kezdet óta mikor a hazai fajok bemutatására szorítkozott, mára 150 állatfaj közelebbi megismerésére és a környezettudatos életforma kialakítására ad lehetőséget a park. A miskolci alpolgármester zárszavában említette: miközben jogosan aggódunk a pandák kipusztulása miatt, nem szabad elfelejtenünk, hogy például a hazánkban található lápi póz is szerepel a végveszélyben lévő fajok között a New York-i Vörös-könyvben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában