Helyi közélet

2010.09.06. 07:25

A világ legrövidebb ügye: Bűn és bűnhődés három óra alatt Sátoraljaújhelyen

<p>Sátoraljaújhely - Három órán belül megtörtént a lopás a rendőrségi eljárás és a bírósági ítélet egy Sátoraljaújhelyen történt parfüm eltulajdonítás ügyében.</p>

A két tinédzser lány, akik alig múltak 14 évesek sátoraljaújhelyi nyaralásuk üres óráiban betértek egy helyi illatszer üzletbe a napokban. Rövid nézelődés után döntöttek, és táskájukba pakolták a kiszemelt parfümöket és más egyéb kozmetikai kelléket, amelyeket fizetés nélkül akartak kicsenni az illatbutikból. Az üzlet biztonsági őre azonban könnyedén kiszúrta a két lány begyűjtő akcióját és a tévúton haladók elé állt, egyben értesítette a rendőrséget.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra előállított lányok – egyikük belga állampolgár – ellen folytatott szabálysértési eljárás, a törvényes képviselők jelenlétében hamar lezajlott, és bíróság elé állításuk is megtörtént a lopástól számított három órán belül. A taláros testület figyelmeztetésben részesítette a külföldi állampolgárt, míg társával szemben a bíróság megszüntette az eljárást.

- A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik