Helyi közélet

2010.08.18. 15:58

Küldjön hírt: Hogy lesz ötösöm a lottón?

<p>"Ürömön egyre többen játszanak Botos elmélete alapján, azóta több találat születik, bár az öt számot még ők sem találták el." - írta Olvasónk</p>

"Botos sok éve kutatja a lottózás rejtelmeit, és rájött arra, hogy igaza volt. Saját elméletét követve egyszer Németországban 7300 márkát nyert az ottani lottón.
Pontosan tudta, amikor kitalálták a lottózás alapjait, hogy ennyi számból mennyire nehéz eltalálni a kihúzottakat - magyarázza Botos Barnabás. - Igaza volt abban is, hogy mivel a kilencven szám nem egyenes vonalban van a papíron, és a húzáskor sem, három egymás melletti szám kihúzásának minimális az esélye. De a legfontosabb, hogy a számokat szét kell választani párosra és páratlanra. Így hat alapvariációban lehet megjátszani, ezt táblázatba lehet rakni. Ha összesen öt számot játszunk meg, így lehet kiválasztani őket.

#
3 páros, 2 páratlan
#
2 páros, 3 páratlan
#
4 páros, 1 páratlan
#
1 páros, 4 páratlan
#
5 páros 1 páratlan
#
0 páros 5 páratlan

Botos szerint ez is jól mutatja, hogy miközben sokan megjátsszák például a 13, 23, 33, 43, 53 és hasonló számsorokat, ezeknek az esélye az egy százalékot sem éri el.
- Akik ezeket a variációkat játsszák meg, azok az ablakon szórják ki a pénzt - állítja ő. Van egy kis lottóhúzó gépem, az eredeti alapján készítettem. Számtalan kísérletem is azt bizonyítja, hogy igazam van.
Pál András matematikus igazat ad neki.
- Elméletileg igaza van, a valószínűség-számítás is őt támasztja alá."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában