Helyi közélet

2010.08.26. 08:59

Új iskolában, óvodában Hernádvécsén

<p>Hernádvécse - Szerdán ünnepélyesen is átadták Hernádvécsén a felújított iskolát és az új óvodát.</p>

Az általános iskola bővítésére, korszerűsítésére, illetve egy új óvoda létesítésére nyújtott be pályázatot 2008 januárjában Hernádvécse önkormányzata, valamint a térségben lévő két település, Hernádpetri és Pusztaradvány. (A tanulók e három településről járnak az iskolába, s a három községi önkormányzat az iskola fenntartója is.)

A beruházás során az új és a korszerűsített régi óvodaszárnyban három csoportszoba, egy készségfejlesztő és egy tornaszoba épült, az udvaron pedig játszóteret alakítottak ki. Az iskola új szárnyában hat tanterem és négy készségfejlesztő szoba kapott helyet, míg a régi épület a felújítás és korszerűsítés után négy új tanteremmel, szertárral bővült. Az iskolában új konyhát és étkezőt építettek.

A beruházás összköltsége 458 millió forint, amihez az EU-tól 435 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat. Egy újabb pályázaton pedig – szintén az EU által finanszírozott – TÁMOP programból 29,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. Utóbbit szakmai fejlesztésre fordították, többek között ennek révén tudták meghonosítani az úgynevezett kompetenciaalapú oktatást, tudtuk meg Vatra Katalin iskolaigazgatótól.

ÉM-SzK




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában